Vidám pályaavatóval zárult a tanév a Fasorban

Vidám pályaavatóval zárult a tanév a Fasorban

Share this content.

Szöveg: Ittzés Szilvia
Budapest – A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium különleges ünneppel zárta az idei tanévet: a tanév utolsó napján – amely egyben a diáknap is volt – avatták fel a megújult sportpályát az iskola udvarán. Az évek alatt tönkrement és immár balesetveszélyessé vált pálya a VII. kerületi Erzsébetváros Önkormányzatának és Vattamány Zsolt polgármesternek köszönhetően újult meg.

Tavasszal került fel az új borítás kosárlabda, kézilabda, röplabda és természetesen futball felfestéssel, majd a tanév utolsó napjára elkészült a pályát körbekerítő mellvéd is.

Az ünnepi pályaavatón vendégként jelen voltak Vattamány Zsolt pogármester, Szücs Balázs, az egyházügyi és civil szervezetek tanácsnoka, Liptay György professzor, az iskola volt növendékei egyesületének tiszteletbeli elnöke, valamint Radosné Lengyel Anna, a Déli Evangélikus Egyházkerület felügyelője.

A köszöntőket természetesen izgalmas sportesemények követték: a tanárok és öregdiákok az iskola jelenlegi – igen sikeres – futballcsapatával mérték össze erőiket. A két félidő között pedig gyeplabda-bemutató szórakoztatta a nézőket. A meccseket Teleki András tanár vezette, a kommentátor: Barcsay Zsombor öregdiák volt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!