Oltalom és nyitottság – Gyurátz Ifjúsági Napot tartottak Pápán

Oltalom és nyitottság – Gyurátz Ifjúsági Napot tartottak Pápán

Share this content.

Forrás: papa-ma.hu, szöveg: ha
Pápa – A Pápai Evangélikus Egyházközség fiataljait invitálták a templomba és a templomkertbe egy közös programra 2019. szeptember 21-én délelőtt. Az „Oltalom és nyitottság” című EFOP-pályázat keretében két éven keresztül számos közösségi programot szerveznek a lutheránusok. Ebbe a sorba tartoznak a Gyurátz Kör alkalmai, az énekkar próbái, de volt nyári tábor, s ehhez kapcsolódott ez az őszi ifjúsági rendezvény is.

„Mivel az előző tanévet egy táborral zártuk, úgy gondoltuk, hogy az új tanévet is egy közösségi programmal kezdjük. A város több iskolájában jelen vagyunk, mintegy kétszáz hittanosunk van, őket invitáltuk erre az alkalomra. A jövőnk záloga a gyermek, az evangélikus egyháznak is szívügye a velük kapcsolatos szolgálat, a tanításuk”  mondta Polgárdi Sándor esperes, aki Németh Katalin lelkésszel közösen szervezte a Gyurátz Ifjúsági Napot.

A nap áhítattal és közös énekléssel kezdődött, ahol téti fiatalok is szolgáltak, majd egy izgalmas kalandtúra indult. A gyerekek csoportokat alkottak, és a templomtértől a sekrestyén és a karzaton át a toronyig jutottak, mindenhol feladatok várták őket. Volt puzzle, totó, igekirakó, de titokdoboz is. Ennek az volt a lényege, hogy a gyerekek nem láttak bele, csak kitapinthatták, hogy mi van a dobozban. Nem volt egyszerű, mert például régi persely és egy sapka is akadt a tárgyak közt. A fáradt csapatok aztán a Menyegző Társulat népzenei műsorát nézve-hallgatva megpihentek, hogy aztán újult erővel vessék magukat a kézműves foglalkozásokba, bibliai játékokba, de volt ping-pong és tollaslabda is. Az ebéd után úti áldással indultak haza a résztvevők.

További képek itt tekinthetőek meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!