Szívből köszönöm Uram...

Szívből köszönöm Uram...

Share this content.

Forrás: papa-ma.hu, szöveg: ha
Pápa – Hagyomány már, hogy a pápai adventi koncertek sorát Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskarának ünnepi fellépése zárja. A helyszín évek óta az evangélikus templom, melynek erre az alkalomra a karzata is megtelik.

Ebben az évben többek közt Bárdos Lajos harmadik miséje, Mascagni Parasztbecsületéből az Ave Maria, Mozart Dicsérjétek az Urat című műve és Faure Racine-himnusza műve csendült fel. Az alkalomnak vendége is volt, Melkovics Zoltán operaénekest kérték fel szólóéneklésre. Az alkalmon ezúttal is közreműködött a kórus állandó kísérőjeként a Mészáros Sándorné, Nagy Tiborné, Nagy Tibor és Illés Csaba alkotta kvartett. A vers és a próza sem hiányozhatott az ünnepi programból, Babos Tibor és Gosztola István tolmácsolta a szép gondolatokat.

Fehér Ferenc karnagy elmondta, hogy nem kifejezetten karácsonyi dalokból állította össze a repertoárt, de mindenképp olyan énekeket keresett, melyek az Urat dicsőítik és segítik a hamarosan beköszönő ünnep átélését. A kórusnak idén kevesebb idő állt rendelkezésére, hogy felkészüljön az adventi nagykoncertre, mert sok felkérésük volt az ősz során, de hosszabb próbákat tartottak, így sikerült behozni a lemaradást. 

Az evangélikus templomban tartott koncert ebben az évben is felejthetetlen élményt jelentett a közönségnek, a csodálatos dallamok betöltötték a teret és a szíveket - tökéletes alkalom volt arra, hogy lelkünket felkészítsük az ünnepre.
 
Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!