Angol nyelvű olvasási versenyt rendeztek Pápán

Angol nyelvű olvasási versenyt rendeztek Pápán

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg: Polgár Bettina
Pápa – Több mint hetven diák részvételével rendeztek angol nyelvű olvasási versenyt a pápai Tarczy Lajos Általános Iskolában Reading in English is fun!, vagyis Angolul olvasni jó móka! címmel.

Hardi Tünde, a Tarczy-iskola tagozatvezetője kiemelte, negyedik alkalommal szervezték meg a versenyt, azzal a céllal, hogy népszerűsítsék az idegen nyelven való olvasást. A megmérettetésen a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma, a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagintézménye, valamint a Tarczy-iskola képviseltette magát.

Hardi Tünde ismertette, az ötödik-hatodik évfolyamon 15 csapat versengett egymással, a hetedik-nyolcadik évfolyamon pedig 9 csapat mérte össze tudását. A diákok háromfős csapatokban versenyeztek. Az ötödik-hatodik évfolyamosoknak a Gulliver Lilliputbant kellett elolvasniuk, a hetedik-nyolcadik évfolyamosoknak pedig az Excaliburt. Emellett a fiataloknak választaniuk kellett egy-egy csapatnevet, amely kapcsolódott az elolvasott regényhez – fejtette ki a tagozatvezető.

Hozzátette, a versenyzőknek előzetes feladatok megoldásával, többek között plakáttal és angol nyelvű könyvajánlóval is készülniük kellett. Hiszem, hogy a versenyre való felkészülés során, a könyvek olvasása közben a ti fejetekben is megszületett a saját filmetek. Arcot adtatok Gullivernek, elképzeltétek a lilliputiak apró világát, a ti fantáziátokat követve elevenedtek meg Artúr király lovagjai vagy Camelot várának erős falai. S míg e film forgott a fejetekben, fejlődött angol nyelvtudásotok, gyarapodott a szókincsetek, észrevétlenül lopakodtak a fejetekbe az angol nyelvtani szerkezetek– szólt a diákokhoz Hardi Tünde.

A verseny során öt feladatot kellett megoldaniuk a csapatoknak, amelyek mind az elolvasott regényhez, annak történetéhez, szereplőihez kapcsolódtak. A fiatalok teljesítményét pedig tanárokból, illetve volt tarczys diákokból álló zsűri értékelte.

Ötödik-hatodik évfolyamon az angol nyelvet normál óraszámban tanulók közül a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola csapata nyert Horváth Jan Olivér, Szabó Levente és Pethő Zsombor szereplésével. Ugyanezen az évfolyamon a magyar-angol két tanítási nyelvű program szerint tanulók közül a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozata diadalmaskodott a Molnár Bálint, Tóth Zsombor és Srámli Bence alkotta csapattal.

Hetedik-nyolcadik évfolyamon az angol nyelvet normál óraszámban tanulók közül a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola csapata bizonyult a legügyesebbnek Pethő Zsóka, Varga Dorka és Porpáczy Johanna részvételével. A magyar-angol két tanítási nyelvű program szerint tanulók között pedig a Tarczy Lajos Általános Iskola fiataljai nyertek: Kiss Kata, Szalóky Szofi és Takács Leila csapata.

A verseny minden résztvevője apró ajándékkal gazdagodott, az első helyezettek pedig egy-egy olvasmánnyal térhettek haza.

Hivatkozások: További képek. -
Címkék: Pápa - angol -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!