Parókusi alkalmassági vizsgálat zajlott az Északi Evangélikus Egyházkerületben

Parókusi alkalmassági vizsgálat zajlott az Északi Evangélikus Egyházkerületben

Share this content.

Szöveg és fotó: Csűry Csaba
Budapest – Az Északi Evangélikus Egyházkerületben 2020. november 25-én parókusi alkalmassági vizsga volt. Gombkötő Beáta egyetemi lelkész és Kiss Máté beosztott lelkész parókusi alkalmassági vizsgáját sikeresen teljesítette, és parókus lelkésszé választhatók.

Gombkötő Beáta alkalmasságát dr. Fabiny Tamás püspök, Keczkó Pál esperes, dr. Gáncs Tamás lelkész és Szepesfalvy Ákos felügyelő; Kiss Máté alkalmasságát pedig dr. Fabiny Tamás püspök, dr. Cserhátiné Szabó Izabella püspökhelyettes, Buday Barnabás esperes és Boros Csaba felügyelő vizsgálta.

A vizsgát a járványügyi szempontokat szem előtt tartva online formában tartották meg.

Az írásbeli feladatok kiértékelését követően teológiai kérdésekre reflektáltak, majd a szóbeli vizsga tételei közül a vizsgázók az építkezés, az országos iroda, a pénzkezelési szabályzat és az ökumenikus imahét témakörében adtak számot.

A végértékelést követően a bizottság tagjai egyhangúlag megállapították, hogy a parókusi alkalmassági vizsgát mindkét lelkész sikeresen teljesítette.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!