Parókusi alkalmassági vizsga zajlott az Északi Evangélikus Egyházkerületben

Parókusi alkalmassági vizsga zajlott az Északi Evangélikus Egyházkerületben

Share this content.

Szöveg: Csűry Csaba
Budapest – Az Északi Evangélikus Egyházkerületben 2020. szeptember 2-án parókusi alkalmassági vizsga volt. Molnár Lilla beosztott lelkész parókusi alkalmassági vizsgáját sikeresen teljesítette, és parókus lelkésszé választható.

A vizsgabizottság tagjai dr. Fabiny Tamás püspök, Keczkó Pál esperes, Bartha István espereshelyettes, valamint Vidovszky István gyülekezeti felügyelő voltak, tanácskozási joggal részt vett dr. Cserhátiné Szabó Izabella püspökhelyettes asszony.

A vizsgát elővigyàzatossági célból online formában tartották meg.

Az írásbeli feladatok kiértékelését követően aktuálteológiai kérdésekre reflektáltak, majd a szóbeli vizsga tételei közül az új liturgia és az egyházközségi elnökség működéséről adott számot a vizsgázó.

A végértékelést követően a bizottság tagjai egyhangúlag megállapították, hogy a parókusi alkalmassági vizsgát a lelkésznő sikeresen teljesítette.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!