Parti Nagy Lajos és Szüts Miklós beszélgetése a művészetről – Videó

Parti Nagy Lajos és Szüts Miklós beszélgetése a művészetről – Videó

Share this content.

Szöveg: Galambos Ádám, videó: Petőfi Irodalmi Múzeum
Budapest – Az Asztali beszélgetések sorozat keretében Parti Nagy Lajos költő, író és Szüts Miklós festőművész voltak a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében rendezett Beszélgetés a művészetről című disputa résztvevői.

Két kiváló művész pályakezdését, művészeti hitvallását, az alkotásról szóló önvallomását ismerhették meg a telt házas rendezvényen a résztvevők. Az élőben online is közvetített disputa anekdotáktól sem mentes. A 20. század művészetéből indultak ki a beszélgetőtársak, majd betekintettek az irodalmi és a képzőművészeti életbe. A társművészetek egymásra hatásáról, az alkotások keletkezéséről és újraértelmezéséről ugyanúgy megosztották véleményüket, mint a kortárs művészet alapjairól és változásairól.

 

A beszélgetés teljes terjedelmében itt tekinthető meg: 

Az Asztali beszélgetések sorozat következő alkalmára 2016. november 24-én (csütörtök), 18 órai kezdettel kerül sor a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Beszélgetés a művészetről címmel Krajcsovics Éva festőművész és Takács Zsuzsa költő lesznek a pim.hu oldalon online is követhető disputa vendégei.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!