Pásztorold a pásztort – Egyházmegyei napot tartottak Tótkomlóson

Pásztorold a pásztort – Egyházmegyei napot tartottak Tótkomlóson

Share this content.

Forrás: facebook.com / Ótemplomi Egyházközség
Tótkomlós – Különleges egyházmegyei napot tartott a Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegye Tótkomlóson 2017. március 30-án. A lelkészi munkaközösség (LMK) tanácskozásai, elnökségi megbeszélések, egyházmegyei presbiteri gyűlés és közgyűlés – így állt össze a szigorú menetrend szerint megtervezett nap.

Úrvacsorai istentiszteleten kérték az egyházmegye gyülekezeteinek lelkészei az egyházkerület elnökségével együtt Isten segítségét. Az igehirdetés szolgálatát Zahorecz Pál tótkomlósi lelkész végezte. 
Az LMK előadását Pápai Attila nagyszénási lelkész tartotta, azt követően Gáncs Péter püspök 500+ címmel tartott vitaindító előadást az egyház jövőjéről.

Az aktuális kérdések megvitatása után ebédszünet következett, majd a gyülekezetek vezetői részletes megbeszélést tartottak az egyházmegye és a kerület vezetőivel a lelkészi szolgálatról, hiszen több gyülekezetben várható változás a lelkészek személyét illetően.

Délután egyházmegyei presbiteri ülés következett, végül a napot az egyházmegyei közgyűlés zárta, ahol Lázár Zsolt esperes, Madarász Géza egyházmegyei felügyelő és Koszorús Oszkár gyűjteményi felelős beszámolóját hallgatták meg az éves feladatokról.

Este öt óra után ért véget a zsúfolt és előremutató egyházmegyei nap.

 

Veni, creator spiritus, 
pasce pastorem, 
duc ducem, 
da daturo, 
aperi aperturo, 
emittis spiritum Tuum, 
et creabuntur, 
et renovabis faciem terrae.

 

Jöjj, teremtő Szentlélek, 

pásztorold a pásztort, 

vezesd a vezetőt, 

adj az adni készülőnek, 

szólj a megszólalóhoz,

áraszd ki lelkedet, 

és élet támad, 

és megújítod a föld színét.

 

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!