Több mint két évtizedes hagyomány – Ismét Paton táboroztak a kaposváriak

Több mint két évtizedes hagyomány – Ismét Paton táboroztak a kaposváriak

Share this content.

Szöeg és fotó: Pongrácz Máté
Pat – Jézussal az úton – ez volt a témája a Kaposvári Evangélikus Egyházközség idei hittantáborának, amelyet az 1–6. osztályos hittanos gyermekek számára rendeztek. A helyszín idén is a kis Zala megyei falu, Pat volt, és annak gyönyörű ékszerdoboza az evangélikus templom.

A tábor idén is nyitó áhítattal kezdődött, amelyen Pongrácz Máté kaposvári lelkész a Jézussal való vándorlás lehetőségéről beszélt, Jézus Jeruzsálembe való bevonulásának története alapján. A reggeli és esti áhítatok napról napra jobban segítették a gyermekeket az Istenre találásban. Különleges volt átélni, ahogy a több mint negyven gyermek, az ifjúsági énekek segítségével, egyre bátrabban és hangosabban dicsérte Isten nevét.

A hét folyamán a korosztályok szerinti csoportfoglalkozásokat Schweigert Andrea és Szirer Szabina óvónők, Szemerei Eszter és Felegyi Mária hittantanárok, valamint Pongráczné Győri Boglárka és Pongrácz Máté lelkészek végezték. A foglalkozások alatt megismerhették a gyermekek a fogyatékkal élők nehézségeit, a magányos, társtalan emberek kilátástalanságát, de bepillantást nyerhettek a barátság kialakulásának titkába és az első gyülekezetek életébe.

A tábor hátterét Szöllösi Béláné evangélikus gyülekezeti tag, valamint Marosi Bori és Párkányi Boriska ifjúsági tagok biztosították. A kitartó egész hetes munkájukért nagyon hálásak vagyunk.

A délutánok folyamán részt vehettek a gyermekek az íjászkodásban, a birkózásban, a számháborúban, a kirándulásban, a filmnézésben, a szelfi bajnokságban, a csúszka-csúszdázásban, a saját lábnyomatos póló készítésben, a strandolásban Zalakaroson és sorolhatnánk tovább a sok izgalmas programot.

Kiemelkedő volt talán minden program közül a vasárnap, amikor a tábor lakói közösen vettek részt a pati evangélikus templomban, az ottani gyülekezettel együtt a záró istentiszteleten. Ezen az alkalmon a zsúfolásig megtelt kis templomban a fiatalok több éneket is énekeltek házigazdáiknak.

Címkék: Pat - hittantábor - Kaposvár -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!