Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot

Share this content.

Forrás: MTI
Budapest – Az ökumenikus világimanapot 2016. március 4-én, pénteken tartják, amelynek tematikáját idén a kubai keresztény nők készítették el – közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára az MTI-vel.

Az imanap idei mottója: „Fogadjátok magatokhoz a gyermekeket, mert ezzel engem fogadtok be.” Vezérgondolata Jézus Márk evangéliumából vett mondata: „Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa.”

Fischl Vilmos elmondta: Kubában nagyon erős a családi összetartás. A lakosság legnagyobb arányát a gyermekek teszik ki, akiket nagyon szeretnek és nagy becsben tartanak. Bár a családok többsége igen szegény, mégis minden gyermek jár iskolába, az oktatásnak ugyanis minden szintje ingyenes.

A főtitkár tájékoztatása szerint a világimanapot országszerte gyülekezetekben tartják meg, „együtt imádkozva az erőszak áldozataiért és a mélyszegénységben élőkért”. Hozzátette: az ökumenikus világimanapot 1870 óta tartják meg világszerte, Magyarországon pedig az idén harmincegyedik alkalommal szervezi meg az eseményt a MEÖT.

Fischl Vilmos kitért arra: a résztvevők az ökumenikus tanács megjelentetett kiadványai segítségével készülhetnek fel, hangolódhatnak rá az eseményre, „és élhetik meg az imanapi liturgia tartalmának kiteljesedését”.

A felkészülést segítő kiadványok a www.meot.hu honlapról tölthetők le.

Hivatkozások: Anyagok honlapunkon. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!