Félidejéhez érkezett a szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtés

Félidejéhez érkezett a szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtés

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Félidejéhez érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése. Az ország legnagyobb ünnepi összefogásához már az akció első heteiben több százezren csatlakoztak.

Advent első vasárnapja óta 52 ezren tárcsázták a 1353-as adományvonalat, mely hívásonként 250 forintnyi adománnyal számolva már 13 millió forint felajánlás. A Tesco áruházakban november közepétől 200 ezer adománykupon kelt el a kasszáknál, azaz eddig több mint 50 millió forintot adományoztak az áruházlánc vásárlói. Az Adventi ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat budapesti helyszínén a HelloPay bankkártyás fizetőrendszeren keresztül pedig több mint 1 millió forint gyűlt össze a mai napig.Az Ökumenikus Segélyszervezet immár 22. alkalommal szervezte meg szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtését. A gyűjtés Ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek! jelmondata azt hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.December 31-ig, azaz még bő két hétig hívható az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonala. A Tesco áruházak kasszáinál ugyaneddig találhatók meg a 250 forintos adománykuponok, a nagyobb postákon pedig perselyekben gyűjtik a felajánlásokat. December 23-ig tart nyitva a segélyszervezet adománypontja a budapesti Bazilikánál, ahol adománybolttal és mézeskalácssütéssel várják önkéntesek a látogatókat. A kihelyezett persely mellett a HelloPay-terminálon keresztül is lehet pénzadományt felajánlani. Az Ökumenikus Segélyszervezet egész évben végzett, rászorulókat segítő munkájáról és az adományozási lehetőségekről a www.segelyszervezet.hu oldalon található bővebb információ.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!