A Pécsi Evangélikus Roma Szakkollégium (PERSZE) ösztöndíjprogramot hirdet

A Pécsi Evangélikus Roma Szakkollégium (PERSZE) ösztöndíjprogramot hirdet

Share this content.

Szöveg: Békési Andrea
Pécs – A Pécsi Evangélikus Roma Szakkollégium (PERSZE) ösztöndíjprogramot hirdet hátrányos helyzetű, elsősorban roma/cigány egyetemi hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok számára.

Szakkollégiumunk nem csak roma/cigány fiatalokat vár tagjai közé. Eséllyel pályázhat hozzánk minden Pécsett és a dél-dunántúli régióban tanuló egyetemi hallgatói jogviszonnyal rendelkező, hátrányos helyzetű diák, aki érdeklődik a cigányságot érintő társadalmi kérdések iránt, s nem áll messze tőle a keresztény értékrend sem. 

Szakkollégiumunk együtt lakó közösség. A szakkollégisták elhelyezését a Pécsi Márton Áron Kollégium és Szakkollégium biztosítja. A szakmai programok jelentős része a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara (PTE BTK) Neveléstudományi Intézetének Romológia és Nevelésszociológia Tanszékén zajlik. Egyházi hátteret a Magyarországi Evangélikus Egyház nyújt.

Sikeres felvételi esetén térítés ellenében kollégiumi elhelyezést, havi ösztöndíjat, egyetemi előrehaladást biztosító szakmai programokat, nyelvi képzést és támogató közösséget biztosítunk. 

Az ösztöndíjprogram jelentkezési határideje: 2018. augusztus 15., szerda 12.00 óra

A jelentkezés módja:

Levélben: Pécsi Evangélikus Roma Szakkollégium – Békési Andrea intézményvezető
7621 Pécs, Dischka Gy. u. 6.
A borítékon kérjük feltüntetni: Roma Szakkollégium jelentkezés 

Személyesen: A jelentkezés zárt borítékban leadható a PTE BTK Romológia és Nevelésszociológia Tanszék titkárságán vagy ugyanitt a Wlislocki Henrik Szakkollégium közösségi terében (7624 Pécs, Ifjúság útja 6., D épület, 3. emelet).
A borítékon kérjük feltüntetni: Roma Szakkollégiumi jelentkezés 

Benyújtandó dokumentumok listája:

  1. Pályázati adatlap 
  2. Europass önéletrajz 
  3. Elsőévesek esetében az érettségibizonyítvány és a sikeres egyetemi felvételt tanúsító levél másolata 
  4. Felsőbb évesek esetében hallgatóijogviszony-igazolás és a lezárt félévekről kivonat a Neptunból vagy indexfénymásolat 
  5. Hátrányos helyzetet igazoló jegyzői vagy gyámhivatali határozat 
  6. Motivációs levél a programban történő részvételről
  7. Egyéb benyújtható, nem kötelező dokumentumok: oktatói ajánlás (nincs kötelező formátum), felsőbb éves, bármely egyetemi szakkollégiumi hallgató ajánlása (nincs kötelező formátum)

A felvételi eljárás menete:

  1. Pályázati anyag beküldésének határideje: 2018. augusztus 15., szerda 12.00 óra 
  2. A felvételi elbeszélgetés várható ideje: 2016. augusztus 24., péntek 10.00–15.00 óra 
  3. Értesítés az eredményről e-mailben és levélben: 2018. augusztus 28., kedd 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!