„Nekünk csak bele kell állni”

„Nekünk csak bele kell állni”

Share this content.

Forrás: reformatus.hu, szöveg: Feke György, fotó: Kalocsai Richárd
Pünkösdváró ökumenikus ifjúsági pikniket rendezett a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) Ifjúsági Bizottsága csütörtökön. A különböző felekezetű szervezőket – egyházaik ifjúsági missziójáért felelős vezetőket – arról kérdezte meg a Református.hu, hogyan élik meg szolgálatukban a Szentlélek vezetését.

Lélek és szakmaiság nagyon fontos Szeli Noémi számára. A Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztályának munkatársa felnőtt korban, tudatos döntést követően keresztelkedett meg és konfirmált. Számára az egyházhoz kapcsolódás fontos része az önkéntes munka abban a közösségben, amelyik megtartotta. „Naponként erőt ad az elhívástudat, az olyan helyzetekben is, amikor a motivációm nincs a helyén” – tesz bizonyságot a Szentlélek munkájáról a Szélrózsa Országos Ifjúsági Találkozó koordinátora. „A nehéz helyzetekben, őrült munkatempó mellett nehéz nem elmerülni, de ha Jézusra figyelek, tudok vízen járni. Ebben segít a Lélek.”

A többi felekezet szervezőinek válaszait itt olvashatják el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!