Pénztárosok találkozója zajlott Pilisen

Pénztárosok találkozója zajlott Pilisen

Share this content.

Szöveg és fotó: Kustra Csaba
Pilis – A Dél-Pest Megyei Egyházmegye életében minden évben fontos helyet kap a gyülekezetek közötti gazdasági, pénzügyi egyeztetés és a „közös nevezők” kialakításához szükséges tájékoztatás. Erre került sor 2016. február 13-án, szombat délelőtt a Pilisi Evangélikus Egyházközség gyülekezeti termében, amelyre mintegy húsz pénztáros és pénzügyekért felelős személy gyűlt össze.

A 2015–2016. évi gyülekezeteket érintő számviteli feladatokra való felkészítést Dobrovolni Máté egyházmegyei számvevőszéki szakértő és Cservenák Anna, az Országos Egyház képviselője végezte, akik az úgynevezett Mókus és Libra könyvelési programok kivetített oldalait áttekintve segítették a pénztárosokra váró pénzügyi beszámolók elkészítését.

A tájékoztató előadások után a jelenlévők lehetőséget kaptak személyes kérdéseik megbeszélésére is. Megállapítható, hogy minden egyes gyülekezetnek kihívást jelent a hosszú évtizedekig kézzel írott, sok esetben kockás füzet szintjén vezetett könyvelési módszerről átállni a digitális rendszerű könyvelésre és gondolkozásmódra.

Ez a megyei szintű fórum arra hívatott, hogy ezt az átállást segítse, erősítse. Köszönet ezért az előadóknak és a pilisi gyülekezet befogadó vendégszeretetének.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!