Fürge ujjak, nyitott fülek

Fürge ujjak, nyitott fülek

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Vitális Judit
Piliscsaba – Léleküdítő huszonnégy órát tölthettek el a résztvevők azon a nőknek meghirdetett lelki napon, amelyet januárról februárra „virradóra” tartottak a piliscsabai Béthel Evangélikus Missziói Otthonban. Igazi fonóhangulat, meghittség, bensőségesség, duruzsolással kísért szorgos alkotómunka jellemezte ezt az első ízben megrendezett alkalmat, amelyet a bárány és a pásztor motívumára építve szervezett Boda Zsuzsa és Varga Gyöngyi.

A Luther Kiadó szerkesztője és az Evangélikus Hittudományi Egyetem tanszékvezetője az elveszett juh példázatából, illetve a 23. zsoltár üzenetéből kiindulva kínált lelki táplálékot a résztvevőknek. A mindennapok feszített rutinjából való kikapcsolódás vágyával érkezők nem csalódtak: a szövés szinte mindannyiuk számára újdonságot jelentő technikájával való ismerkedés összpontosított figyelmet kívánt tőlük, nem hagyva módot arra, hogy az otthon hagyott feladatokon töprengjenek. De amíg ujjaik szorgosan dolgoztak, addig a fülük – és a szívük – nyitva állt, hogy (ismét) meghallják, felismerjék: „Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!