Piliscsabai tábor – ezúttal csak fiatalokkal

Piliscsabai tábor – ezúttal csak fiatalokkal

Share this content.

Szöveg: Hulej Enikő, fotó:Tóth Adrienn
Piliscsaba – „2020 az Úrvacsora éve” – ezzel a mottóval indultunk az új esztendőbe és ennek jegyében sok értékes programot terveztek egyházunkban. A pesti és a budai egyházmegye szervezésében, közel harminc éve minden nyáron hitmélyítő csendeshétre gyűlnek össze a különböző generációkhoz tartozók, melyre immáron második alkalommal, egy februári csendesnappal lehetett hangolódni. A zuglói templomban február 1-jén összegyűlt közösség nagy várakozással, imádságos szívvel és az úrvacsora lelki üzenetében való elmélyülés szándékával tekintett a július 6-11. közötti hétre.

A járványhelyzet miatt azonban minden bizonytalanná vált. A szolgáló csapat végül Győri Gábor lelkész vezetésével a rendhagyó forma mellett döntött: a 25 év alattiak részére offline, az idősebbek számára online hetet tart (A videók: https://kecskemet.lutheran.hu/videok/piliscsabai-online-tabor). Így a piliscsabai Béthelben csak a közel 60 gyermek és fiatal táborozhatott együtt Horváth-Hegyi Ádám lelkész vezetésével.

Délelőttönként János evangéliuma 13. fejezete alapján, egy-egy online igehirdetés megtekintése után beszélgettek a táborozók, esténként pedig ószövetségi történetek alapján az asztalközösségről tartottak áhítatot a táborvezetők. 

Helyet kapott a programban a túra, a számháború, a foci, a bibliai vetélkedő, az akadályverseny, valamint a téma zene és színdarab általi feldolgozása. Volt idő a kötetlen beszélgetésre, személyes kérdések felvetésére, társasjátékra, karkötő készítésre is. 

Az Úr végig kézben tartotta a tábort és munkálkodott Lelke által – döbbenetesen élhették át ezt sokan a kisebbek és nagyobbak közül egyaránt. Hiszen a nehézségek hitpróbák voltak, és a megoldások Isten hatalmának kézzelfogható bizonyítékai. A személyes bizonyságtételek erővel szóltak. A bűnvallás és feloldozás után, békességben tért nyugovóra az, akit nyomasztott aznapi csintalansága. Az a fiatal, aki két éve ezen a héten döntött az Úr Jézus mellett, most átélhette az Ő megújító kegyelmét, hogy csak néhányat említsünk a sok-sok élmény közül!

Ez a hét számomra mindig is az áldások hete volt. De talán soha ennyire, mint idén… 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!