Szent Márton napi lampionozás volt Pitvaroson

Szent Márton napi lampionozás volt Pitvaroson

Share this content.

Forrás: Facebook.com/ Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközség
Pitvaros – Hagyományteremtő Szent Márton napi istentiszteletre gyűlt össze Pitvaros apraja és nagyja 2015. november 8-án. Az Erdei Ferenc művelődési ház nagyterme szinte teljesen megtelt, óvodások, iskolások, szülők és nagyszülők, gyülekezeti tagok érkeztek, lelkesen készültek a nagy alkalomra.

Szarvasi fiatalok énekekkel gondoskodtak, hogy jó kedvvel induljon az ünneplés. 

Lázár Zsolt szarvasi esperes igehirdetésében Jézus üzenetét fogalmazta meg a kisgyermekek számára is érthető módon: „Lámpást sem azért gyújtanak, hogy a véka alá tegyék, hanem a lámpatartóra, hogy világítson mindenkinek a házban.”

Radosné Lengyel Anna egyházkerületi felügyelő, pitvarosi presbiter köszöntőjében kiemelte, hogy milyen fontosak az ilyen alkalmak, ahol mindenki jól érzi magát és feltöltekezik. 

Radó Tibor polgármester megköszönte azoknak a segítségét, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a nagyszerű alkalom. 

Az istentiszteletet az óvodások szolgálata zárta, majd elindult a népes gyülekezet a várva várt lampionos felvonulásra. A lampionokat a soltvadkerti óvodások készívették, akiknek ez úton is megköszönik ajándékukat. Visszatérve a művelődési házhoz finom forralt borral és teával fogadták a vándorokat, az éheseket pedig lila hagymás libazsíros kenyeret ehettek.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!