Pontosan céloz, lő – és nyer!

Pontosan céloz, lő – és nyer!

Share this content.

Forrás: bdeg.hu
Sopron – Bakonyszentlászló – A Bakonyszentlászlón megrendezett megyei lövészversenyen a licista, Tóth Levente (9.C) a tízméteres zártirányzékú légpuska kategóriában aranyérmet nyert!

Hatodikos kora óta gyakorolja a lövészetet Tóth Levente, s hamar kiderült, hogy tehetsége van ehhez a sporthoz. Az alma nem esett messze a fájától...

„Édesapám mesélte, hogy régebben koronglövész volt, és ez nekem is felkeltette az érdeklődésemet. Mondtam a szüleimnek, hogy ezt szeretném én is kipróbálni, ők pedig támogattak” – mesélt a kezdetekről Levente. 

„Sopronban nem találtam koronglövészetre lehetőséget, de a Polgári Lövész Egyesületnél elkezdtem a légpuskával gyakorolni. Megtetszett ” – foglalja össze a lényeget tömören a kilencedikes licista, aki az elmúlt években korosztályában és kategórájában minden házi versenyt meg is nyert a soproni lőtéren. De eljutott a diákolimpia országos döntőjébe is, ahol szintén előkelő helyen szerepelt. 

Levente most már a Fertőrákosi Lövész Egyesület vesenyzője, mert – mint mondja – itt kevesebben edzenek, több gyakorlási lehetőség van, és edzője, Fekete Zsolt, megpróbálja a lehető legtöbbet kihozni a sportolóiból. 

„Egyelőre hobbinak tekintem a lövészetet, de ki tudja mit hoz a jövő. Ha továbbra is jól megy, és mások is látnak bennem lehetőséget, akkor lehet, érdemes lesz komolyabban is foglalkoznom vele. Élvezem és versenyezni szeretek” – mondta szerényen a megyei verseny első helyezettje. 

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!