Kívül-belül megszépült a porrogszentkirályi templom

Kívül-belül megszépült a porrogszentkirályi templom

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Porrogszentkirály – Templomuk felújításáért adtak hálát a porrogszentkirályi evangélikusok 2015. augusztus 29-én, szombaton. Az ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét, a liturgiában Sikter János helyi lelkész működött közre.

A meghívón szereplő ige, 1Krón 16,8 alapján a püspök a megújulásért való hálaadás, az Isten jelenlétéért való könyörgés, illetve a jó hír megosztásának fontosságáról beszélt.

Az alkalomhoz kapcsolódó közgyűlésen Sikter Anna röviden ismertette a gyülekezet történetét, majd Sikter János beszámolt az elvégzett munkákról. Elmondta, hogy a külső-belső vakolat renoválása és a villamos hálózat cseréje mellett az épület alászigetelését is sikerült megvalósítani. Mindezt a beérkezett adományokon túl két elnyert pályázat, valamint a Magyarországi Evangélikus Egyház, az egyházkerület, az egyházmegye és a Gusztáv Adolf Segélyszervezet támogatása tette lehetővé. Miniszteri keretből pedig a parókia rendbetételére is jutott anyagi forrás.

Ezt követően köszöntőt mondott Ponicsán Erzsébet, a porrogszentkirályiakkal testvérkapcsolatot ápoló rákospalotai egyházközség lelkésze. Szemerei János püspök pedig egyházkerületi emlékérmet adott át Sikter Jánosnak és Sikterné Csizmadia Ágnesnek, több mint két évtizede tartó, hűséges szolgálatuk elismeréséül.

A hálaadó ünnepség a helyi kultúrházban tartott szeretetvendégséggel zárult.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!