Pozitív pápai nyilatkozat a reformáció évéről

Pozitív pápai nyilatkozat a reformáció évéről

Share this content.

Forrás: Evangelischer Pressedienst für Österreich, MEE OI Ökumenikus és Külügyi Osztály
Róma – Ferenc pápa a német katolikus püspöki konferencia elnökének, Reinhard Marx bíborosnak és a Németországi Protestáns Egyház (EKD) Tanácsa elnökének, Heinrich Bedford-Strohmnak címzett levelében pozitív egyenleget vont a 2017-es reformációi emlékév eseményeiből.

Az egyházfő rámutatott arra, hogy a közös együttgondolkodásnak köszönhetően az elmúlt ötven esztendőben sikerült mindkét oldalon a régről fakadó előítéleteket feloldani. Az emlékév bebizonyította, hogy a jövő elképzelhetetlen ökumené nélkül, ezt mégsem szabad egyértelműnek venni: a stabilitás és állandóság érdekében folytatni kell a megkezdett párbeszédet, különös tekintettel az együttesen kidolgozott és megfogalmazott dokumentumokra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!