Presbiteri csendesnap volt Szekszárdon

Presbiteri csendesnap volt Szekszárdon

Share this content.

Szöveg és fotó: dr. Wagner Gyula
Szekszárd – „Bennem reménykednek a szigetek, szabadulásukat az én karomtól várják” – Ézsaiás igéjére építve (Ézs 51,5b) presbiteri csendesnapot tartottak Szekszárdon 2018. szeptember 29-én, szombaton.

A nap első felében Életünk szigete alcímmel mindenki önállóan próbálta saját énjét feltárni egy-egy rajz vagy eszköz segítségével, melyet értelmezni is kellett, majd olyan presbitertársat kellett keresni, akivel rokonvonásaink, kapcsolódási pontjaink vannak.

A délutáni programban Gyülekezetünk szigete címmel arról volt szó, hogy kik és hogyan éltetik a helyi közösséget. Ezt egy együtt alkotott rajzzal szemléltették a résztvevők. A presbiterek közös küldetésének közös megfogalmazására is sor került: mi az, amit vállalnak, és amire Isten áldását kérik. Végül a templomkert bejárása után a legfontosabb külső feladatokat is meghatározták.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!