Presbiteri találkozót tartottak Szolnokon

Presbiteri találkozót tartottak Szolnokon

Share this content.

Szöveg és fotó: Kustra Csaba
Szolnok – A Dél-Pest Megyei Egyházmegye 2016. évi programrendjének utolsó állomásához érkezett november 19-én, Szolnokon, ahol az egyházmegye presbiterei – mintegy hetvenen – találkoztak a református gyülekezeti házban.

A találkozást és egyben továbbképzést is erősítő alkalmat Győri Péter Benjámin esperes, Selmeczi Lajos lelkész, az egyházmegye missziói felelőse és Szilák Túri Krisztina lelkész, egyben diakóniai felelős vezette.

A napot kezdő áhítat Selmeczi Lajos igei szolgálatával indult, aki az irgalmas samaritánus (Lk 10, 25-37) példázatából kiindulva szólította meg a jelenlévőket abban, hogy a gyülekezetek és presbitériumaik mennyire tudnak felelős módon élni az egyes településeken.

Győri Péter Benjámin előadásában érzékeltette az egészséges gyülekezeti életmodell jellemzőit. Az előadást követő csoportos beszélgetéseket a Szilák Túri Krisztina által összeállított név- és helymegjelölés nélküli, a valóságban megtörtént nehéz esetek megbeszélése követte.

Az öt csoportra szétváló presbiterek a szervezők által kapott esetekről csoportonként fogalmazták meg véleményüket, hogy ők hogyan oldották volna meg egy bajba jutott, nehéz helyzetbe került embernek az ügyét úgy, mint Krisztushoz tartozó gyülekezet. A nap délutáni programja egyházmegyei presbiteri gyűléssel folytatódott, ahol az egyházmegyei pályázat és a megüresedett GAS, valamnt az ifjúsági tisztségviselők választásának megoldásra váró kérdéseit beszélték meg. Az egész nap levezetését és háttérmunkáját a szolnoki evangélikus gyülekezet tagjainak vendégszeretete segítette.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!