Presbitertalálkozót rendeztek Sikátorban

Presbitertalálkozót rendeztek Sikátorban

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Sikátor – A bakonytamási, a bakonyszentlászlói és a sikátori egyházközségek presbiterei 2015. november 28-án, szombaton tartották hagyományos találkozójukat, ezúttal a sikátori művelődési házban. Az együtt töltött délutánt közös játékkal kezdték, majd előadást hallgattak, és együtt vacsoráztak.

A férfiak Reöthy Gábor lovasoktató segítségével az íjászatban próbálhatták ki magukat, az asszonyok kvíz és kavicsfestés terén jeleskedhettek. A vidám pillanatok után következtek a komolyabb témák. Szakos Csaba lelkész meghívására dr. Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára tartott előadást a résztvevőknek az iszlám vallásról és mentalitásról, illetve az aktuális európai helyzetről. Gondolatébresztő mondatai hozzászólásra ösztönözték a presbitereket.

A jó hangulatú étkezést követően került sor a gyülekezetek területén élő gyermekek által összeállított adventi koszorúk, illetve adventi témában készült rajzok zsűrizésére. Az alkotásokat Szemerei János püspök és dr. Fischl Vilmos értékelték, óvodás, alsó tagozatos, illetve felsős kategóriában odaítélve a díjakat a legjobbaknak.

Az alkalmat rövid áhítattal zárta a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke. Zak 9,9 alapján tartott prédikációjában Szemerei János kiemelte: Isten nem teljesíti az emberi várakozásokat – mégis várakozáson felül beteljesíti minden ígéretét.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!