EXKLUZÍV VIDEÓ: 2001-ben ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a Promise

EXKLUZÍV VIDEÓ: 2001-ben ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a Promise

Share this content.

Videó: Zákeus Média Centrum, Győri András Timótheus
Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológus hallgatóiból szerveződött Promise együttes 2001-ben ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. A budahegyvidéki templomban 2001. november 30-án, pénteken adtak koncertet. A Zákeus Média Centrum stábja ezt az alkalmat is megörökítette. Eddig még az internet nyilvánossága előtt nem publikált felvételt adunk közre. A felvételen megszólalnak az együttes tagjai is és küldetésükről, szolgálatukról vallanak.

Promise zenekar 1991-ben alakult. Tagjai az Evangélikus Teológiai Akadémia hallgatóiként, baráti társaság tagjaiként kezdtek el együtt zenélni. Az azóta evangélikus lelkészekként szolgáló alapító tagokhoz később zenészbarátaik is csatlakoztak.

A zenekar tagjai:

Aradi András - cselló

Aradi György - bass, ének

Baranyay Csaba - gitár, ének

Huszák Zsolt - gitár, ének

Noszticzius Vilmos - billentyűsök, ütősök, ének

Smidéliusz András - gitár, ének

Smidéliusz Gábor - gitárok, ének

Korábbi tagok:

Kutyej Pál - trombita, ének

Lénárt Viktor - fuvola, ének

Varvasovszky Péter - ütősök

Az eltérő zenei háttérrel és érdeklődéssel érkező muzsikusok sajátos hangulatú „könnyű műfajú kamarazenét” játszanak, melyet az akusztikus hangzás határoz meg. A gitár, cselló, fuvola, ütősök jellemző hangszerekként támasztják alá a sokszor többszólamú vokális részeket. Saját szövegek és megzenésített versek egyaránt megtalálhatóak műsorukon. Az elmúlt években számos koncertet adtak templomokban, gyülekezeti házakban, művelődési otthonokban, ifjúsági találkozókon. 1998-ban és 2002-ben felléptek a Diósgyőri Kaláka Folkfesztiválon, jártak már Németországban és Finnországban is. A Promise végül 15 év után nagy sikerű koncerttel búcsúzott barátaitól és múltjától, 2006. november 3-án a Budapest-Fasori evangélikus templomban. 
2016-ban azonban újra összeáll a formáció, a Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozón lépnek fel.

További információk a koncertről: https://szelrozsatalalkozo.hu/portfolio-view/promise/

Hivatalos honlapjuk: https://promise.hu

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!