„Pulszky Ferencz ajándoka” – Ma nyílik az Evangélikus Országos Múzeum virtuális kiállítása

„Pulszky Ferencz ajándoka” – Ma nyílik az Evangélikus Országos Múzeum virtuális kiállítása

Share this content.

Forrás: EOM
Budapest – A kor és a járványhelyzet kihívásaihoz az Evangélikus Országos Múzeum is alkalmazkodik: ugyan valóságos formában rendezte meg új időszaki kiállítását, de a megnyitó a Youtube-on fog zajlani.

Az Evangélikus Országos Múzeum (EOM) és a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Művészettörténeti Intézetének együttműködésében létrejött időszaki kiállítás a műtárgymásolás érdekfeszítő világába enged bepillantást.

A kora újkortól kezdve a műtárgymásolatok részben kiegészítették a műgyűjteményeket, részben pedig megismertették az érdeklődőkkel, tudósokkal, gyűjtőkkel a sokszor nehezen látogatható, elzárt egyházi, fejedelmi vagy polgári gyűjtemények értékes műtárgyait.

Papp Júlia kurátor tudományos igényű, gazdag tárgyi anyagot felvonultató kiállításának virtuális megnyitójára 2020. március 26-án csütörtökön, délután 18.00-kor kerül sor. A kiállítást Mikó Árpád művészettörténész nyitja meg.

A megnyitót követően a kiállítás digitális változata az Evangélikus Országos Múzeum honlapján lesz megtekinthető. 

Kérjük, kísérjék figyelemmel az Evangélikus Országos Múzeum és az Evangélikus Országos Gyűjtemény Facebook-oldalát.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!