Pünkösd hétvégéjén kolozsvári vendégek jártak Szombathelyen

Pünkösd hétvégéjén kolozsvári vendégek jártak Szombathelyen

Share this content.

Forrás: remenyik-iskola.hu, fotó: Arti
Szombathely – „A harminc fős kolozsvári csapat 2019. június 7-én, pénteken este érkezett Szombathelyre. A mieink az egyetem Zenepedagógiai Tanszékének épületében rendezett táncházban fogadták a őket” – írták a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola honlapján.

A táncházban a Bogáncs bemutatkozását követően közös mulatságra került sor, majd a vendégek hazatérhettek szállásadóikhoz. Másnap, a Szombathely belvárosában tett séta után, az Őrségbe utaztak a táncosok - a magyarszombatfai fazekasházban megismerkedhettek a vidék fazekaskultúrájának jellegzetességeivel, majd közös fellépéssel járultak hozzá a Kerkáskápolnán, a nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezett megemlékezéshez. A kolozsvári vendégek szombathelyi programját egy Dozmaton eltöltött közös délelőtt zárta, ahol a métázás, íjászkodás és erdőjárás után a pünkösdölés helyi hagyományából is ízelítőt kaphattak - írták a honlapon.

A látogatás egyébként a reményikes táncosok áprilisi, erdélyi szerepléssorozatának viszonzását jelentette, amikor is Erdély „fővárosában” - Reményik Sándor szülővárosában - a Bogáncs Néptáncegyüttes fogadta a szombathelyieket.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!