Pünkösd a közmédiával

Pünkösd a közmédiával

Share this content.

Forrás: MTVA
Budapest – Változatos műsorok lesznek pünkösd ünnepén a közmédia csatornáin, az alábbiakban ezeket ajánljuk.

Szombaton 11.30-tól idén is a Duna Televízió tűzi műsorára a csíksomlyói pünkösdi búcsút.

Délután 2 órától a Válaszút vándora: Kallós Zoltán öröksége című magyar művészeti műsort láthatják a nézők.

14.55-től a Jónak lenni jó - Visszatekintő kisfilmet ajánlják, majd egy magyar filmdrámát Ranódy László rendezésében Akiket a pacsirta elkísér címmel.

A Duna World csatornán délelőtt 10.40-től a Csángók költője - Egy csángó amerikai éjszakában című dokumentumfilmet, 15.45-től pedig a csíksomlyói pünkösdi búcsú közvetítését követhetik a nézők.

Este 8 órától kezdődik a Dokuzóna, ahol először Zarándokút a Szentföldön, végül a Zarándokút Bosznia és Hercegovinában című nemzetiségi dokumentumfilmet láthatják a Duna World csatornán. 

Vasárnap 11-től evangélikus pünkösdi istentisztelet közvetítését láthatják Kiskőrösről a Dunán.

A Duna Televízió megismétli 13.25-től a Válaszút vándora: Kallós Zoltán öröksége című filmet.

Gyönyörű tájakra kalauzol vasárnap délután az M5 csatorna, 17 órától Vad vidékek - Brazília, majd este 6-tól a Négy évszak a magyar pusztán című dokumentumfilmet kínálja a csatorna.

Vasárnap este egy olasz filmdrámát, a Szent Ferenc című film első részét tűzi műsorra a Duna Televízió. Az M2 Petőfi TV vasárnapi Filmklubjában az Ébredések című amerikai filmdrámát láthatják.

Pünkösdhétfőn a Dunán élőben követhetik a csíksomlyói csángó misét, este 22 órától pedig az Övék a mennyek országa 3. - Szíria című magyar hírműsort, majd 22.31-től a Szent Ferenc olasz filmdráma második részét tűzi műsorra a csatorna.

Kulturális csemegét tartogat most hétfőn is az M5, 20.10-től az A kék bolygó következő részét láthatják, majd 21.15-től Richard Wagner A walkür című, háromfelvonásos zenedrámáját élvezhetik ingyenesen a Kárpát-medence egész területén, akár HD-felbontásban is az M5 csatorna nézői.

Címkék: MTVA - pünkösd - közmédia -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!