Pünkösdi ige: Legyen ma általunk hangos az örömhír!

Pünkösdi ige: Legyen ma általunk hangos az örömhír!

Share this content.

Szöveg: Zsugyel-Klenovics Katalin, sorozatszerkesztő: Galambos Ádám
2020-ban minden héten honlapunkon is közzétesszük a Napi ige – lelki útravaló az év minden napjára című kötet vasárnapra írt elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Ne rettegjetek, és ne féljetek! Hiszen régóta hirdettem, megmondtam, és ti vagytok a tanúim!” (Ézs 44,8a–b)
„Amit fülbe súgva hallotok, azt hirdessétek a háztetőkről!” (Mt 10,27)

Az erős érzelmeknek: a fájdalomnak, a dühnek, az ijedtségnek, de a jókedvnek, az örömnek, a lelkesedésnek is hangja van. Amikor olyan erős impulzus ér bennünket, amely felzaklat, megmozdít vagy felpezsdít, az hangerőben is kifejezésre jut. Nem lehet csendben drukkolni egy focimeccsen; igazi önuralom kell, hogy ne emeljük fel túlságosan a hangunkat, ha felbosszantanak; és ki ne sikított volna még fel hangosan, amikor megijedt valamitől, vagy ki ne énekelt volna már önfeledten egy jó koncert után? Az erős érzéseink bizony hangosak. Ezért szabad nekünk az Istennel való tapasztalatainkat is erővel, lelkesedéssel megosztani. Nem csak egymás fülébe suttogva, nem csak abban a körben, ahol a hozzánk hasonlókkal biztonságban érezzük magunkat – az Istennel megtapasztalt öröm, vigasztalás is olyan erős érzés, amelynek hangot adhatunk, amelyről beszélhetünk úgy, mint a mi személyes tapasztalatunkról, a mi átélt, megélt örömünkről.

Annyira hangos ez a világ: telekiabálják érdektelen hírekkel, jelentéktelen adatokkal, hazug szavakkal. Az örömhír áthallatszik-e mindezeken? Az örömhír, az evangélium, amelyre annyira nagyon szüksége van mindannyiunknak. Legyen ma általunk hangos az örömhír. Legyen hangja rajtunk keresztül az evangélium örömének.
*
Tapasztald meg Isten szeretetét a mai napon, örvendezz Isten szeretetének a mai napon, add tovább Isten szeretetét a mai napon is!

A 2020-as lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám
A Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára című kötet a Luther Kiadónál megrendelhető: https://bolt.lutherkiado.hu/kategoriak/konyvek/napi-ige-663-detail(külső hivatkozás)
A Napi ige – Evangélikus Útmutató Facebook oldal itt érhető el: https://www.facebook.com/evangelikus.utmutato(külső hivatkozás)
E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalókat. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldő szolgáltatásunkra a következő címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu(link sends e-mail)

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!