Pünkösdi királyt is választottak az evangélikus óvodában

Pünkösdi királyt is választottak az evangélikus óvodában

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg: Balla Emőke
Veszprém – A veszprémi Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvodában a kicsik egész héten készültek pünkösdre. A bibliaköri foglalkozáson, a keddi áhítaton megismerték az ünnep keresztyén tartalmát, és a néphagyományokat – a pünkösdi királynéjárást, pünkösdi királyválasztást – is felelevenítették.

Az óvoda Napsugár csoportjának kislányai begyakoroltak egy királynéjárót, pénteken néptáncos szoknyába bújva eljátszották azt a Bárányka és a Margaréta csoportos gyermekeknek. A fiúk a saját csoportjukban mérettettek meg, majd a három legügyesebb, legerősebb, legrátermettebb mérte össze tudását, erejét játékos feladatokban.

Az óvodások egy tavaszi körjátékot is előadtak. A Örömhír Evangélikus Keresztény Óvodában fontos szerepet kap a keresztyén nevelés, az érzelmi intelligencia fejlesztése (mely lehetővé teszi a gyerekek értelmi képességeinek kibontakozását az iskolában), a természetközeli programok szervezése, a környezetvédelem, a mozgásfejlesztés

Az intézmény 2011 szeptemberében nyitotta meg kapuit, a három csoportban a gyermekek nyugodt, szerető, családias légkörben megismerhetik, megtapasztalhatják az igazán fontos értékeket, a teremtett világ szépségeit. Olyan óvodás gyermekeket szeretnének nevelni, akik tudják, hogy soha nincsenek egyedül, biztonságban vannak Istennél, ismerik a keresztyén hit és életmód alapjait, bátran tudnak szembenézni az élet örömeivel és kihívásaival, stabil értelmi, érzelmi, lelki értékeket elsajátítva alkalmasak az iskolai beilleszkedésre. Különböző tevékenységek, szakkörök – angol, néptánc, úszás, sakk, kutyaterápiás foglalkozások – közül választhatnak a gyerekek, legújabban pedig foci is szerepel a kínálatban.

Az Örömhír óvodába felekezeti hovatartozástól függetlenül várnak minden olyan családot, aki szeretné, ha gyermeke keresztyén szellemiségű intézményben nevelkedne.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!