Püspökeink pünkösdi szolgálata

Püspökeink pünkösdi szolgálata

Share this content.

Szöveg: Evangélikus.hu
Budapest – Győr – Szokásunkhoz híven az idei pünkösdkor is összegyűjtöttük, hogy egyházunk vezetői hol és mikor fognak szolgálni az ünnepen.

Fabiny Tamás elnök-püspök pünkösd vasárnap 10 órakor online istentiszteleten a csömöri gyülekezetnek prédikál abból az alkalomból, hogy a gyülekezet 300 éves.
Pünkösd hétfőn 11-kor ökumenikus televíziós istentiszteleten a budavári Mária Magdolna-toronynál (rossz idő esetén a Nagyboldogasszony-templomban, közismert nevén a Mátyás-templomban) fog igét hirdetni.

Kondor Péter püspök igehirdetését a Magyarországi Evangélikus Egyház Youtube-csatornáján illetve Facebook-oldalán lehet majd nyomon követni, pünkösd vasárnap 16 órakor, az Evangélikus TeleTemplom sorozat részeként. „Eljött hozzánk az Isten. A golgotai kereszten Isten hidat vert. Pünkösdkor megtörtént a csoda: ezen a hídon átjött maga az Isten szeretetével, bölcsességével és hatalmával. Olyan segítőt küldött nekünk a Szentlélekben, aki életre, teljes életre vezet” – olvashatjuk a bevezető gondolatokat.

Szemerei János püspök pünkösd vasárnapján 8.30-kor és 10 órakor a győri Öregtemplomban tart istentiszteletet.

Címkék: püspök - pünkösd - szolgálat -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!