Püspöki tanítással kezdődött a székesfehérvári imahét

Püspöki tanítással kezdődött a székesfehérvári imahét

Share this content.

Forrás: szekesfehervar.hu
Székesfehérvár – Vasárnap az ökumenikus imahét nyitóalkalma idén a Széchenyi utcai református templomban volt, ahol a város katolikus, református, evangélikus és baptista lelkipásztorai imádkoztak együtt a hívekkel. A nyolcnapos eseménysorozat Spányi Antal megyés püspök tanításával kezdődött.

„Mi, magyarok, arra is büszkék lehetünk, hogy elsőként ismertük el a különféle keresztényeket egyforma jónak, egyforma jogállásúnak, egymást megbecsülve, egymás hitét tiszteletben tartva” – emelte ki beszéde bevezetőjében Spányi Antal megyés püspök, aki hozzátette: „Ennek a hétnek a célja nem teológiai igazságok eldöntése, nem a Bibliában foglalt igazságok borotvaéles megkülönböztetése, nem hittételek egymással összevetése, hanem az, hogy szeretetben, hitben közösséget alkossunk, együtt imádkozzunk, létrehozzunk egy bizonyos »actio christianá«-t.”

„A keresztény ember feladata a világban, hogy Krisztus igazságát képviselje. Hogy magát Krisztushoz szabja. Csak akkor tudunk az ő nyomában járni és igazságát képviselni, ha Krisztus bennünk él. Nem az életünk bizonyos perceiben, nem a hét egy kiváltságos órájában, az istentiszteletek, a szentmisék idején, hanem mindig. A keresztény embernek kötelessége Krisztusról tanúskodni ebben a világban. Tanúskodni arról a szeretetről, amelyet tőle kapunk, a reményről, amely hív és utat mutat” – hangsúlyozta Spányi Antal püspök.

Az eseményen közreműködött Tóka Szabolcs orgonaművész és az ökumenikus kórus, amelyet Dóczi István vezényelt. A több mint százéves hagyománnyal rendelkező rendezvénysorozat helyszínei Székesfehérváron a Szent Imre-templom, az evangélikus, a református templomok, valamint a baptista imaház lesznek.

További információk és képek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!