A püspökjelöltek négy egyházmegye lelkészei előtt vallottak elképzeléseikről

A püspökjelöltek négy egyházmegye lelkészei előtt vallottak elképzeléseikről

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, videó: Győri András Timótheus
Kiskőrös – 2018. február 7-én négy egyházmegye, így a Bács-Kiskun, a Tolna-Baranyai, valamint a Nyugat- és Kelet-Békési lelkészei várták fórumbeszélgetésre a Déli Evangélikus Egyházkerület püspökjelöltjeit. Az alkalom úrvacsorás istentisztelettel kezdődött, amelyen Lupták György esperes, püspökhelyettes hirdette Isten igéjét.

A kiskőrösi evangélikus templomban Lupták György a püspökiktatásról szóló liturgiai részletek felolvasásával kezdte igehirdetését, és arra irányította az egybegyűltek figyelmét, hogy bár a szolgálat során rengeteg minden van, amire egy élen járó szolgatársnak figyelnie kell, az elsődleges mégis mindig az evangélium hirdetése kell, hogy legyen.

„Bár a modern világ sokszor letér a keskeny örvényről, a népszerűség jegyében nem szabad, hogy feladjuk értékeinket” - hangsúlyozta az esperes. - „A tévtanítások, a szelektív bibliaolvasás, a világhoz való igazodás eltántoríthat a küldetéstől, de mi tudjuk, hogy Istennek a Jézus Krisztusban adott kegyelme, az evangélium megkerülhetetlen. Bár lehetnek saját útjaink, egyéni élettörténeteink, mégis ragaszkodjunk ahhoz, hogy egyedül Jézus, egyedül a kegyelem, egyedül a Szentírás, egyedül a hit az, ami megtart és visz tovább bennünket az Isten által kijelölt úton.”

Az úrvacsorai közösség után a gyülekezeti teremben összegyűlt lelkészek először mindhárom jelölt bemutatkozását hallgatták végig, akik mintegy negyedórányi időt kaptak arra, hogy elmondják elképzeléseiket.

VIDEÓK:

Ezután a lelkészi munkaközösségek tagjai kérdéseket tehettek fel a jelölteknek. Az alkalom szeretetvendégséggel ért véget.

FOTÓK:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!