„Gyülekezeteinkben méltó módon emlékezzenek meg a trianoni békediktátum 100. évfordulójáról!”

„Gyülekezeteinkben méltó módon emlékezzenek meg a trianoni békediktátum 100. évfordulójáról!”

Share this content.

Szöveg: PÜT
Budapest – „A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa az Országos Presbitérium határozata nyomán támogatja, hogy gyülekezeteinkben méltó módon emlékezzenek meg a trianoni békediktátum 100. évfordulójáról” – áll a Püspöki Tanács felhívásában.

„Az egyházközségi elnökségek döntése nyomán ez együtt járhat azzal is, hogy június 4-én délután fél 5-kor 100 másodpercen keresztül harangoznak. Felhívjuk továbbá a figyelmet arra a pályázatra, amely az országos presbitérium kiírásában a közeljövőben meg fog jelenni a békeszerződésnek az evangélikus egyházra gyakorolt hatására, és amelynek célcsoportja a magyarországi és külhoni gyülekezetek, valamint nevelési-oktatási intézmények tanulói lesznek” – írta Fabiny Tamás elnök-püspök, Kondor Péter püspök és Szemerei János püspök felhívásukban.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!