Rádiós és televíziós műsorok adventben

Rádiós és televíziós műsorok adventben

Share this content.

Szöveg: Nagy László
Budapest – Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a rádiós és televíziós műsorokat, amelyeket adventben hallhatnak, illetve láthatnak a különböző médiumokban.

EVANGÉLIKUS ISTENTISZTELET A MAGYAR RÁDIÓBAN

November 27-én, vasárnap a Kossuth rádióban 10.04 órai kezdettel evangélikus istentiszteletet hallhatnak Sopronból. Igét hirdet Tóth Károly a gyülekezet lelkésze.

EVANGÉLIKUS MAGAZIN A DUNA TELEVÍZIÓBAN

November 27-én, vasárnap a Duna Televízióban 10.35-kor egyházunk műsorát az Evangélikus magazint láthatják. A tartalomból: Beszélgetés Fabiny Tamás püspökkel Isten irgalmáról, adventről, a lundi ökumenikus ima-alkalomról, most megjelent könyve kapcsán is. Elkészült a Luther-rajzfilm újabb epizódja. Látogatóban Richly Zsoltnál. Márton napján újra megnyílt az Evangélikus Országos Múzeum. Műsorunkban bemutatjuk az új állandó kiállítást. Az adást december 29-én, kedden a Duna World csatornán 10.05-kor megismétlik. Szerkesztő: Nagy László, rendező: Horváth Tamás.

ADVENTI GONDOLATOK A MAGYAR RÁDIÓBAN

November 27-től december 24-ig a Kossuth rádióban minden nap három percben egy-egy adventi gondolat hangzik el, szeretetről, odafigyelésről, az ünnepre való készülésről. Hétköznap a Belépő és a Közelről című műsorok keretében hallható, elhangzik szombat délelőtt és szombat délután, valamint vasárnap délután is. Szerkesztő: Nagy László.

November 27-én Lackner Pál volt tábori püspök,

november 28-án Kelényi Zsolt közgazdász,

november 29-én Illisz László újságíró,

november 30-án Pap Kinga Marjatta püspöki tanácsos,

december 1-jén Zomboryné Bazsó Rozália tanár mondja el gondolatait.

NAPI IMÁK A MAGYAR RÁDIÓBAN

A Kossuth Rádióban hétköznaponként a 180 percben, szombatonként a Szombat reggelben, vasárnap pedig a Vasárnapi újságban hangzanak el a különböző felekezetek püspökeinek napi imái.

November 27-én, december 1-én, 5-én, 9-én és 13-án Szemerei János püspök mondja el gondolatait.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!