Képeket őrzünk magunkban – Rajzkiállítás nyílt a Podmaniczky-s diákok rajzaiból – Sok fotóval!

Képeket őrzünk magunkban – Rajzkiállítás nyílt a Podmaniczky-s diákok rajzaiból – Sok fotóval!

Share this content.

Budapest – A rákoskeresztúri Vigyázó Sándor Művelődési Házban nyílt meg az a gyerekrajz-kiállítás, amelyen a Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola alsós és felsős tanulóinak alkotásai tekinthetőek meg. A tárlatot Varga Márta, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Nevelési és Oktatási Osztályának vezetője nyitotta meg. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Az alkalmat Erdészné Nagy Éva igazgató vezette be, aki a vendégek köszöntése után átadta a szót a nevelési és oktatási osztályvezetőnek.

Varga Márta beszédét egy képpel indította, amelyet tavaly ősz óta magában hordoz. Ez a kép a 2012 nyarán átvett intézmény tanévnyitóján készült honlapunkra, és bejárta az evangélikus sajtót. A kép azt ábrázolta, amikor együtt kondította meg a harangot az iskolába még az államosítás előtt járt nagypapa és az immáron újra visszakapott iskolába járó unokája. Ehhez a képhez azonban az osztályvezető most már ezt a sok-sok képet is társíthatja, amelyeket az evangélikus intézménybe járó diákok készítettek erre a tárlatra, és amelyeket végignézve nagy öröm töltötte őt el. 

Beszéde után az igazgatónő az iskola tanárainak munkáját köszönte meg, majd pedig a frissen felvett diákok között rendezett rajzverseny első három díjazottjának gratuláltak. Az énekkar szolgálata után a szülők még sokáig szemlélték az alkotásokat.

A megnyílt kiállításhoz kapcsolódik az intézmény kulturális szemléje is, amelyet 2013. április 26-án 17 órakor tartanak a Vigyázó Sándor Művelődési Házban.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!