Rangos nemzetközi küzdelemhez kapcsolódtak a csabai diákok

Rangos nemzetközi küzdelemhez kapcsolódtak a csabai diákok

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: Busi Ottó
Békéscsaba – A békéscsabai evangélikus iskola projektjét is beválasztották abba a nemzetközi küzdelembe, amely a szegénység, az egyenlőtlenség és a klímaváltozás ellen próbál tenni. A magyar program fókuszában az országokon belüli és közötti egyenlőtlenségek csökkentése áll. Másfél év múlva hazánk lesz a házigazda: közel félszáz külföldi fiatal és tanár érkezik Békéscsabára a programsorozat részeként.

A nemzetközi projektindító találkozó kapcsán idén szeptemberben egy hetet töltött két békéscsabai tanár Izlandon, ahol a projekttel kapcsolatos legfontosabb teendőket beszélték át a többi országból érkező tanártársaikkal.

„A világ vezetői négy esztendővel ezelőtt New Yorkban egy történelmi ENSZ-csúcstalálkozón elkötelezték magukat amellett, hogy véget vetnek a szegénységnek, megküzdenek a klímaváltozással és harcolnak az igazságtalanság ellen. A 193 ország által egyhangúlag elfogadott 17 fenntartható fejlődési célt, ami mind a fejlődő, mind a fejlett országokat cselekvésre szólítja fel, ahogyan az embereket is, hogy véget vessenek a szegénységnek, kezeljék az egyenlőtlenségeket és megbirkózzanak a klímaváltozással 2030-ig” – kezdte a beszámolót Németh Csilla, a Szeberényi Gusztáv Adolf evangélikus gimnázium angoltanára, a program magyarországi iskolai koordinátora.

A cikk itt folytatódik.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!