Ránk bízott drága kincs

Ránk bízott drága kincs

Share this content.

Szöveg: Blatniczkyné Hammersberg Ganczstuckh Júlia. Fotó: Magyarkuti Gyuláné Tóth Katalin.
Révfülöp – Lelkészi szolgálat és nyilvános beszéd címmel lelkészakadémiai kurzust tartottak Révfülöpön, december 8-11-ig. Három nap, 12 lelkész és Benkő Vilmos vállalkozó, tehetséggondozó (Toastmasters, Speak Akadémia) különleges kihívás elé álltak Révfülöpön, a téli Balaton mellett.

Mit tudunk tenni azért, hogy a ránk bízott drága kincs, az Isten igéje a lehető legeredményesebben - az esetlenség és esetlegesség korlátait levetve -, érthetően, tisztán és hatásosan szólaljon meg?  Legyen szó az istentiszteleten, templomi szószékről hirdetett igéről, vagy arról, amikor kilépve a templom által nyújtott biztonságból egy-egy világi rendezvényen kérnek lelkészi szolgálatot, netán egy riporter – mikrofonnal a kezében – véleményt vár valamilyen erkölcsi-társadalmi kérdésben.

A Joób Máté, Gáncs Péter, Rihay Szabolcs és Benkő Vilmos által vezetett, spirálisan felépített, gyakorlatorientált képzésen mindenki kipróbálhatta magát a legkülönbözőbb élethelyzetekben, egyre növekvő időkeretben, rögtönzött beszédekkel... A saját érzések, tapasztalatok mellett fogódzót jelentettek az őszinte értékelések, és annak visszajelzése, amin változtatni érdemes. 

A fentieknél is nagyobb hangsúlyt kapott a kurzuson az Istenhez való kapcsolódás fontossága, hiszen beszédünk mindenkori és egyedüli forrása az Ő drága és szent igéje, erőnk pedig Lelkének ereje. A napkezdő áhítat, a hálaadó esti csendesség és a záró úrvacsorás istentisztelet méltó keretet adott Urunk gyógyító és életet adó érintésének testvéri közösségben történő megéléséhez.

Címkék: lelkészakadémia -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!