Reformációi programokkal és anyagokkal segíti a tagegyházakat a Lutheránus Világszövetség

Reformációi programokkal és anyagokkal segíti a tagegyházakat a Lutheránus Világszövetség

Share this content.

Forrás: LWI, fordítás: Balicza Klára
Genf – A reformáció hónapjának elején a Lutheránus Világszövetség számos ötlettel és anyaggal segíti a tagegyházakat a reformációi megemlékezésre való készülődésükben.

Elkészült egy közbenjáró imádság, amely globális, ökumenikus és dinamikus eseményként tekint a reformációra. Oltár előtti felolvasásra pedig János evangéliumának 15. fejezetét ajánlják. Ez a szakasz volt az olvasmány a három évvel ezelőtti lundi közös megemlékezésen is, és idén is különös távlatot adhat helyi istentiszteleteinknek az a tudat, hogy világszerte számtalan evangélikus templomban hangzik el ugyanaz az igeszakasz reformáció napján.

Az október 24-e és 31-e közötti héten minden nap az LVSZ egy-egy régiójából láthatunk videókat a szervezet közösségi oldalán, amelyek mind azt a témát dolgozzák fel, mit jelent evangélikusnak lenni az adott kontinensen.

2020. október 27-én a reformáció oktatásban és műveltségben betöltött szerepe előtt tisztelegve a médiaműveltség fogalmát járhatjuk körül egy nyilvános online szeminárium keretében. A szeminárium előadói Heinrich Bedford-Strohm bajor püspök, Anita Cloete dél-afrikai gyakorlati teológus és Dina Zaman malajziai muszlim kutató és újságíró lesznek.

Reformáció napján kerül sor a már öt egyházközösség (katolikus, evangélikus, metodista, anglikán és református egyházak) által jegyzett Közös nyilatkozat a megigazulás tanításáról című dokumentum online kiadásának bemutatójára. Az évfordulós kiadvány több nyelven jelenik meg és tartalmazza majd a később csatlakozott egyházak nyilatkozatait, megjegyzéseit is. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!