Október a reformáció hónapja: Reformáció Gálaestet rendeznek az Uránia Nemzeti Filmszínházban

Október a reformáció hónapja: Reformáció Gálaestet rendeznek az Uránia Nemzeti Filmszínházban

Share this content.

Forrás: MEÖT
Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) 2019. október 20-án, vasárnap 17.00 órai kezdettel szervezi meg a Reformáció Gálaestet az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Október a reformáció hónapja anyagai már elérhetőek az érdeklődők számára a meot.hu oldalon, valamint a letölthető dokumentumoknál is megtalálják az októberi programok részletes menetét, melynek központi részét alkotja a Reformáció Gálaest.

Ezen a kiemelt ökumenikus rendezvényen a református, az evangélikus, a baptista, a pünkösdi és a metodista egyház vezetői mellett budapesti és vidéki gyülekezeteink képviselői, valamint határon túli magyar egyházak püspökei is jelen lesznek.

Az idei Reformáció Gálaestet megtiszteli előadásával Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Előadásának címe: A reformáció népeként a hit, az értelem és a kultúra egységében.

Az ünnepi műsorban a VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskar, a Pünkösdi Egyház Zenei Missziójának Égi Szólamok kórusa, és a Tabulatúra régizene-együttes szolgál, valamint a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Művészeti Alapiskola diákjai lépnek fel.

JEGYEK ITT IGÉNYELHETŐEK.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!