A reformációra emlékeztek Szolnokon is

A reformációra emlékeztek Szolnokon is

Share this content.

Forrás: szoljon.hu, szöveg: Szathmáry István
Szolnok – Istentiszteleten emlékeztek meg a metodista gyülekezeti házban a szolnoki protestáns felekezetek a reformáció évfordulójáról.

A hitújítás kezdetét jelképesen ehhez a naphoz köti az emlékezet, mert a hagyomány szerint ekkor szegezte ki a wittenbergi vártemplom kapujára az egész keresztény világot ki megváltoztató vitairatát Luther Márton Ágoston-rendi szerzetes. De, amint azt a megemlékezésen Győri Péter Benjámin evangélikus lelkész, esperes a hallgatóságnak elmondta, a reformáció nem köthető egyetlen dátumhoz, valójában korábban kezdődött és ma is tartó folyamatot értünk alatta.

A programot a házigazda, Szuhánszky István metodista lelkész imádsága nyitotta meg, az igét Pocsai Tamás, az evangélikus gyülekezet tagja olvasta fel. Igehirdető Végh Miklós református lelkipásztor volt. Az istentiszteleten az evangélikus gyülekezet zenészei és kórusa működtek közre.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!