Református-evangélikus közös istentisztelet volt Nagykanizsán a reformáció napján

Református-evangélikus közös istentisztelet volt Nagykanizsán a reformáció napján

Share this content.

Forrás: kanizsaujsag.hu
Nagykanizsa – Október 31. a reformáció emléknapja, ebből az alkalomból közös istentiszteleten vettek részt a kanizsai evangélikus és református hívek szerda este. Az evangélikus templomban előadást is tartottak, az érdeklődők Philipp Melanchthon életét és munkásságát ismerhették meg.

Idén a Csengery úti evangélikus templom adott otthont az ünnepi istentiszteletnek és az azt követő előadásnak. Nagykanizsán évek óta hagyomány, hogy az evangélikus és református gyülekezetek együtt emlékeznek a reformáció elindulására és adományaira. „Azt ünnepeljük, hogy az Istennek gondja van ránk és arra, hogy az egyházát karbantartsa és frissen a gondolatainkat. A hitünket mindig megelevenítse, ahogy Luther is mondta: az egyház szüntelen megújulásra szorul” – mondta el Makoviczky Gyula evangélikus lelkész.

Az istentiszteleten Hella Ferenc református lelkipásztor hirdetett igét a Galatákhoz írt levélből. Ebben a szakaszban két világrend találkozik egymással: a mózesi törvényeket szigorúan értelmező zsidóké, illetve a keresztényeké. „Találkozik két különböző típusú ember: az egyiknek az életébe ez, a másiknak az életébe az épült be. Meg kell látni ebben a helyzetben, hogy hogyan lehet belőle egy krisztusi életet kihozni” – mutatott rá Hella Ferenc.

Tovább a KanizsaÚjság.hu oldalra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!