Reménység és élni akarás – Hálaadó ünnep a felújított parókiáért Pitvaroson

Reménység és élni akarás – Hálaadó ünnep a felújított parókiáért Pitvaroson

Share this content.

Szöveg és fotó: Kiss Tamás
Pitvaros – A pitvarosi gyülekezet közel 20 millió forintból újította fel a romos parókia épületét. Az ünnepi istentiszteleten Kondor Péter püspök hirdette az igét.

Az ünnepi liturgiában szolgált id. Kutyej Pál nyugalmazott lelkész, Lázár Zsolt esperes, Szpisák Attila tótkomlosi lelkész, Csonka Zsuzsanna beosztott lelkész és Kondor Péter püspök.

Prédikációjában a püspök a nap igéje alapján (Jn 15,16) arról beszélt, hogy fel kell ismernünk: „Egyedül Jézus barátainak lehet teljes az öröme.” Ez különösen is aktuális gondolat a kétszáz éves hagyományokkal rendelkező, hajdan szebb napokat látott, kicsiny pitvarosi gyülekezet esetében. A gyülekezeti ház és parókia felújítása a közösség élni akarását mutatja, ahogy a gyülekezet presbitere, Radosné Lengyel Anna egyházkerületi felügyelő is fogalmazott.

A gyülekezeti termet megtöltötte az Ambrózfalva–Csanádalberti–Pitvarosi Evangélikus Egyházközség mindhárom falujából érkező evangélikus közösség. Radó Tibor, Pitvaros polgármestere is köszöntötte az egybegyűlteket, hangsúlyozva a gyülekezeti ház mint közösségi tér fontosságát a falu életében.

Az alkalomról további, részletes beszámolót az Evangélikus Élet magazin következő számában olvashatnak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!