Rendhagyó szülői értekezletet tartottak a pápai evangélikus templomban

Rendhagyó szülői értekezletet tartottak a pápai evangélikus templomban

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg és fotó: Polgár Bettina
Pápa – Rendhagyó szülői értekezletet szervezett a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola a helyi evangélikus templomban. Az esemény meghívott vendége volt Lénárd Sándor, az Eötvös Loránd Tudományegyetem docense, aki Neveljünk együtt jól: család és iskola címmel tartott előadást.

Szücs Gábortól, a Gyurátz iskola vezetőjétől megtudtuk, először szerveztek ilyen jellegű programot, amely nagyon pozitív visszajelzéseket kapott.

„Folyamatosan keressük a lehetőséget, hogyan tudnánk többletismereteket adni a szülőknek a gyermeknevelés terén” – hangsúlyozta az iskola igazgatója. Hozzáfűzte, emellett fontos cél volt, hogy a szülők és a tantestület együtt vehessenek részt pedagógiai témájú előadáson.

A helyi iskolákból és óvodákból is érkeztek vendégek az alkalomra, ahol a gyermeknevelés szempontjából három nagyon fontos szereplőről esett szó: az iskoláról, a szőlőkről és a kortárs csoportokról. Lénárd Sándor előadásában kiemelte, az oktatási intézményeknek fel kell venniük a versenyt a 21. század követelményeivel, ebben pedig a szülők is sokat segíthetnek.

Az előadó felhívta a figyelmet a minőségi idő fontosságára, melyből a szülők egy felmérés szerint jelenleg csak mintegy hét percet töltenek naponta a gyermekikkel, emellett kitért arra is, hogy a tehetséges gyermekeket sokszor nehezen fogadja el a kortárs csoport.

Szücs Gábor rámutatott, az előadás alkalmával tudományos megközelítésből hallhatták a szülők mindazt, amit a gyermeknevelés során megtapasztaltak. Mint mondta, a nagy népszerűségre való tekintettel a későbbiekben is szeretnének rendhagyó szülői értekezletet szervezni.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!