Révfülöpön táboroztak a pápai diákok

Révfülöpön táboroztak a pápai diákok

Share this content.

Szöveg és fotó: Polgárdi Sándor
Révfülöp – Pápa – Miután az iskolákban kicsengettek, a pápai evangélikus fiatalok szülei otthon összecsomagoltak, és a nyári szünet első vasárnapján útnak indították gyermekeiket egy gazdag nyári táborozásra. A Pápai Evangélikus Egyházközség egész évi gyülekezeti programjának részévé váltak ezek a napok. Ez a tábor az EFOP 1.3.7. program támogatásával egy héten át felejthetetlen közösségépítésnek, kikapcsolódásnak és nem utolsósorban elmélyült igehallgatásoknak és tanulmányoknak volt a helyszíne. Isten szolgái egykor és ma – ezt a címet kapta a tábor.

Alapos előkészület és felkészülés előzte meg a táborozást az előző hónapokban. A család évében az ifjúsággal, a gyermekekkel történő foglalkozás a jövő egyházának meghatározó szolgálata.

A reggeli áhítatok alkalmával Saul, Dávid és Salamon ószövetségi alakja került közelebb a hallgatósághoz. A bibliai foglalkozások során Jeremiás, Dániel, Jónás és Illés próféta szólalt meg. Az esti áhítatokat Veress István és Németh Szabolcs lelkészek, illetve Szabó Vilmos nyugalmazott esperes tartották. A reggeli áhítatokon és az előadásokon Németh Katalin lelkész, valamint Polgárdi Sándor esperes szolgáltak. A hét szervezői között volt Németh Katalin iskolalelkész, Antallné Ihász Mária presbiter, Polgárdiné Balázs Judit és Németh Luca.

Vasárnap délután, a tábor kezdetén Káldi Károly, a népművészet ifjú mestere tartott mindenkinek kézműves foglalkozást. A diákok kirándultak Szigligetre, Balatonboglárra, hajókáztak a Balatonon. Sportversenyek és bibliavetélkedő élményszerűek voltak napról napra.

Ezen a héten nemcsak programokhoz, hanem a Szentíráshoz és az egyházhoz is közelebb kerültek a gyülekezet fiataljai. Gitárral és zongorával kísért énekek fejezték ki azt az örömöt, hogy a gyermekek mennyire szeretnek énekelni.

A programokat gazdagították Gryllus Vilmos zenész megénekelt versei. Az utolsó napon pedig délelőtt énekelt evangéliumot hallhattunk Pintér Béla művésztől.

A vakáció kezdetén ez a hét a fiatal evangélikusok számára felejthetetlen élmény maradt.

A közös áhítatok, figyelemmel kísért előadások, balatoni fürdés Révfülöpön elkíséri azokat a diákokat, akik egész évben rendszeresen jelen voltak az evangélikus hittanórákon. Pedig a nyári vakáció még csak most kezdődött!

Címkék: Pápa - Révfülöp - tábor -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!