Révfülöpön tanácskozott az esperesi kar

Révfülöpön tanácskozott az esperesi kar

Share this content.

Szöveg és fotó: Lázár Zsolt
Révfülöp – 2018. szeptember 9. és 11. között Révfülöpön, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban tanácskoztak egyházunk esperesei. A tisztújítás után megújult kar hétfőn Keczkó Pál esperes áhítatával indította a tanácskozást.

Az áhítat után Krámer György országos irodaigazgató tartott ismertetést a lelkészi, illetve hitoktatói életpályamodellek jelenlegi állásáról. Prőhle Gergely országos felügyelő az egyház közéletét érintő aktuális kérdésekről beszélt, majd Lackner Pál nyugalmazott tábori püspök vezetésével az esperesek által feltett kérdések megválaszolása következett.

Délután a salföldi pálos kolostor romjaihoz kirándultak az esperesek. Vacsora után Ihász Beatrix esperes áhítata, majd kötetlen beszélgetés következett. Másnap reggel Cselovszky Ferenc igehirdetésével hangolódtak a további tanácskozásra. Pongrácz Máté Szélrózsa-lelkész az idei találkozó mérlegét vonta le, a hazautazás előtt pedig még testvéri beszélgetés és a soron következő munkaév programjának ismertetése, pontosítása, egyeztetése következett.

Az esperesi tanács levezető elnöke Rostáné Piri Magda volt. A püspöki tanács részéről Fabiny Tamás, Szemerei János és Lackner Pál voltak jelen.

Címkék: esperes - Révfülöp -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!