Révfülöpön tanácskoztak az evangélikus esperesek

Révfülöpön tanácskoztak az evangélikus esperesek

Share this content.

Szöveg: evangelikus.hu, fotó: Lázár Zsolt
Révfülöp – Az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban ülésezett 2017. szeptember 11-én és 12-én a Magyarországi Evangélikus Egyház Esperesi Tanácsa. Az együttlét Polgárdi Sándor esperes áhítatával kezdődött, majd a tervezett választási törvénymódosítás megbeszélésére került sor dr. Lackner Pálnak, a Püspöki Tanács titkárának felvezetésében. Ugyancsak az ő közreműködésével beszélték meg a hitoktatással kapcsolatban felmerülő kérdéseket, a finanszírozást, a főállású hitoktatók problémáit.

A Reformáció 500 ünnepi év lezárásával kapcsolatos lehetőségeket ismertette Gáncs Péter elnök-püspök, Cselovszkyné dr. Tarr Klára külügyi osztályvezető segítségével pedig a Wittenbergi Magyar Napokat értékelték ki.

Az Evangélikus Információs Szolgálat működéséről, feladatairól, elért eredményeiről, terveiről, az egyház külső- és belső kommunikációjáról Horváth-Bolla Zsuzsanna, az evangelikus.hu főszerkesztője beszélt.

Az egyház egységes arculatának szükségességéről egyházi és világi szemmel címmel Mátrai Zoltán balatonboglári felügyelő szólt.

Tájékoztatást adott az október 31-én megrendezendő országos ünnepi alkalomról, valamint a zsinat előtt lévő aktuális ügyekről dr. Haffenscher Károly miniszteri biztos, a zsinat lelkészi elnöke. A nap Buday Barnabás esperes áhítatával ért véget.

Kedden Lázár Zsolt esperes tartott áhítatot  a revfülöpi mólónál, majd a tervezett lelkészi életpályamodellről, az életképtelenné váló gyülekezetekről, valamint ehhez kapcsolódóan a lelkészi szolgálat nehézségeiről – kiégés, válás, alkalmatlanság  – esett szó Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna esperes vitaindító gondolatai után.

Délben úti áldással és ebéddel ért véget a találkozó.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!