Ribár János 70. születésnapja tele volt meglepetésekkel

Ribár János 70. születésnapja tele volt meglepetésekkel

Share this content.

Szöveg és fotó: Lázár Zsolt
Szarvas – Ribár János esperes 2017. március 27-én töltötte be a 70. születésnapját. Ezen a napon a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda vezetősége köszöntötte az igazgatótanácsi ülésen, amelynek 17 éve elnöke.

Ezt az alkalmat megtisztelte jelenlétével Babák Mihály polgármester és Melis János jegyző. A polgármester hosszasan emlékezett vissza a közös évekre.

Ezt követően a Tessedik Sámuel Múzeum nagytermében folytatódott a meglepetések sora. Itt az orosházi, szarvasi, békéscsabai, szegedi, szentesi, budapesti, pitvarosi ismerősök, volt szolgatársak és gyülekezeti tagok várták, akik egy szép énekkel köszöntötték. „Áldjon meg téged az Isten A Sionról kegyelmesen, Ki teremtette az eget, A földet és mindeneket!” – hangzott sokak ajkáról az evangélikus ének.

Szeverényi János, Radosné Lengyel Anna, Kondor Péter, dr. Rück András, Koszorús Oszkár és Lázár Zsolt köszöntője előtt Kovács Panna saját versével örvendeztette meg az ünnepeltet.

De a meglepetések itt még nem értek véget! Ribár Jánosné szervezésében a Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegye kiadásában megjelent egy könyv Ribár János írásaiból Ne félj, csak prédikálj... Tovább!

A könyv címében is utal a 60. születésnapjára megjelent könyvre, amely hasonló szerkesztésben a Luther Kiadó gondozásában készült 2007-ben.

Felemelő pillanatokat élhettünk meg a múzeumban, ahol körülöttünk a halászati kiállítás képei, a hálók, a halak még inkább eszünkbe juttatták, hogy Ribár János, ahogy a neve is mutatja halászként, emberhalászként éli az életét, aki igehirdetéseivel most is sokakat megszólít, s az Úr Istenhez vezeti őket.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!