Robotokkal ismerkedhettek a békéscsabai evangélikus gimnázium tanulói

Robotokkal ismerkedhettek a békéscsabai evangélikus gimnázium tanulói

Share this content.

Forrás: behir.hu
Békéscsaba – Megismerkedhettek a robotok működésével a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium diákjai. Az iskolát fenntartó Magyarországi Evangélikus Egyház megalkotta a digitális stratégiát, amelynek célja, hogy minél több elektronikus eszközt használjanak az oktatásban.

Köveskúti Péter, az intézmény igazgatója elmondta: a program célja, hogy minél több elektronikus eszközt használjanak az oktatásban. A középiskola igazgatója beszélt arról, hogy az emelt szintű informatika órákon programozással ismerkednek a diákjaik. Köveskúti Péter úgy fogalmazott, hogy egy fizika szakkör részeként a robotika is megjelenik az oktatási intézményben, hiszen néhány lelkes fiataljuk robot építésbe kezdett.

„Nagyon fontos a robotika és az informatika tanításának frissítése. Ennek apropóján rendeztük ezt a kisebb robotika kiállítást, de emellett a diákok által készített játékprogramokat is bemutattuk az informatika teremben” – részletezte az igazgató.

A RoboKaland technológia fejlesztője hangsúlyozta, hogy Békéscsabán üzemelnek, céljuk az innovációis újítások megszerettetése a gyermekekkel. Gajdács Krisztián hozzátette: igyekeznek a legmodernebb technológiát használni, például a SpaceX és a Tesla mikrovezérlői is megtalálhatóak náluk, amelyeket Elon Musk tervezett.

„A feleségemmel találtuk ki ezt a konstrukciót. A legnagyobb kihívás a gyerkőcökkel megszerettetni azt a fajta technológiát, amely az ökoszemlélettel és roboszemlélettel is összefügg. Nehéz mindezt úgy átadni, hogy értsék is” – fogalmazott Gajdács Krisztián.

A gimnázium egyik tanulója elmondta, hogy fizika szakkörön maga is foglalkozik robotikával. Szatmári Donát hozzátette, a programozást alapszinten tanulják és saját játékokat is fejlesztenek.

„A játékok készítését az első félévben kezdtük el. A fizikatanárunkkal összeülünk minden péntek délután és az ő vezetésével dolgozunk ezeken” – fogalmazott a diák.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!