Tarts meg Urunk szent igédben... – Rockra áthangszerelt korálok

Tarts meg Urunk szent igédben... – Rockra áthangszerelt korálok

Share this content.

Forrás: kanizsatv.hu
Nagykanizsa – Az evangélikusok által közismert, Luther-korabeli énekeket a Korál-sziget együttes hangszerelte újra és játszotta el.

Egy igazi rockkoncertbe csöppent az, aki elment vasárnap délután a nagykanizsai evangélikus templomba. A Korál-sziget együttes ugyanis reformáció korabeli dalokat öltöztetett új köntösbe. „A mai vendégünk a Korál-sziget együttes, akik Luther-korálokat dolgoznak fel mai hangszereléssel, mai felfogásban teszik a fiatalok számára is fogyaszthatóvá ezeket az egyébként középkori dalokat. Jártak ők már a gyülekezetünkben többször is, családi szálon is kötődnek egyébként a környékhez” – mondta Makoviczky Gyula evangélikus lelkész.

A dalok többsége nem volt ismeretlen az evangélikusok számára, hiszen vasárnaponként, ha nem is ebben a stílusban, de gyakran éneklik az istentiszteleteken. „Ez az a műfaj, amihez aztán később Bach is hozzányúlt és teljes mértékben átformálta, vagyis a saját maga módján alakította annak idején. Lehet azt is mondani, talán egy kicsit merészen, hogy Bach a kor rockzenésze volt, mert nagyon sok mindent próbált belevinni a népe és a gyülekezet számára elfogadott és jól ismert énekek világába” – fogalmazott Smidéliusz Gábor evangélikus lelkész a Korál-sziget énekese, gitárosa. 

A Korál-sziget koncertje egy hat állomásos programsorozat része volt, amelyhez a nagykanizsai önkormányzat és a Reformáció Emlékbizottság is hozzájárult.

Hivatkozások: Videó és képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!