Roszík Gábor és Beer Miklós a Magyar Szabadságért-díj idei várományosai

Roszík Gábor és Beer Miklós a Magyar Szabadságért-díj idei várományosai

Share this content.

Forrás: godolloihirek.hu, MTI, Önkormányzati Sajtószolgálat
Gödöllő – Budapest – Ebben az évben Roszík Gábor evangélikus lelkész, 30 évvel ezelőtt első ellenzéki képviselőként a parlamentbe került gödöllői politikus (65 éves, a képen balra) és Beer Miklós római katolikus pap, a Váci egyházmegye püspöke (76 éves) érdemelték ki a Magyar Szabadságért-díjat. Az elismerést június 29-én, 20.30 órakor a Magyar Szabadság Napja gödöllői, alsóparki eseményén adják át a kiválasztott személyeknek.

A Magyar Szabadságért-díjjal olyan személyek, közösségek munkásságát ismeri el a Magyar Szabadság Napja Alapítvány kuratóriuma, akik sokat tettek hazánk függetlenségéért, a magyar kultúra népszerűsítéséért, megőrzéséért. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!